vineri, 27 aprilie 2012


     Multi alcoolici sufera de malnutritie. Marea majoritate a caloriilor consumate provin din bautura, iar starea lor mentala încurajeaza adesea neglijenta alimentara. Alcoolismul este o afectiune bazata pe dependenta si care are, dupa cum sugereaza unii cercetatori, radacini genetice.
  Numai circa 5 dintr-o suta de bautori înraiti sufera de dependenta de alcool; dar spre deosebire de cei care îsi pot controla consumul, alcoolicii beau compulsiv. Un singur pahar le poate declansa dorinta de a se îmbata. Totusi, efectele abuzului prelungit de alcool sunt identice pentru ambele tipuri de bautori. Consumul excesiv diminueaza sensibilitatea creierului la efectele alcoolului, ceea ce duce la un consum si mai mare de alcool, deoarece este nevoie de tot mai mult ca sa se ajunga ia o temporara „ridicare a moralului".
Abuzul prelungit poate avea ca urmare schimbari de personalitate cu efecte social distructive» iar atât alcoolicul, cât si bautorul înrait au tendinta sa neglijeze cerintele alimentare cerute intr-o asemenea situatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu