vineri, 27 aprilie 2012

Alergiile si intoleranta alimentara

            
     Alergenii, pot fi orice substante din jurul nostru sau din alimente pe care organismul ajunge sa le considere, în mod eronat, ca fiind straine si potential daunatoare. El reactioneaza în fata amenintarii lor cu un întreg arsenal de anticorpi secretati în sânge sau tesuturi. Reactiile la aceste ciocniri difera în intensitate de la individ la individ — de la simplele stranuturi sau rinite ce însotesc o febra a fânului usoara, pâna la reactiile potential fatale ale celor alergici la arahide. Simptome si tulburari similare pot fi declansate de alergeni diferiti, astfel ca febra fânului poate fi declansata de polen, praf, pene sau blanuri de animale. Totodata, acelasi aler-gen poate provoca reactii total diferite la indivizi diferiti. Confuzia ce planeaza asupra problemei este amplificata si de dificultatea de a distinge între alergie si intoleranta alimentara. Reactiile alergice la alimente pot afecta aproape orice parte a corpului, provocând eczeme, astm, urticarie (BLÂNDE) si alte probleme de sanatate. Celor alergici la arahide li se pot, de pilda, umfla brusc limba si gâtul sau pot avea un atac sever de astm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu