vineri, 27 aprilie 2012

Agresivitate si delicventa

                 
     In ultimii 30 de ani, numeroase studii stiintifice au încercat sa faca legatura dintre anumite substante din alimente sau lipsa unor nutrienti esentiali si comportamentul antisocial. Dietele bogate în zaharuri, produsele rafinate, aditivii si colorantii,de pilda, au fost citate ca posibili declansatori ai agresivitatii, HIPERACTIVITATII si delincventei. O serie de studii întreprinse în centre si institute de reeducare au relevat reduceri semnificative ale comportamentelor antisociale în rândul detinutilor minori carora li s-au administrat diete speciale cu un continut redus de zahar rafinat. Multe dintre aceste teste s-au bazat însa pe relatari anecdotice si nu exista înca dovezi indubitabile ca zaharul din alimentatie ar spori agresivitatea.    Una dintre teorii este ca o dieta bogata în produse rafinate ar fi deficitara în crom. Urmele de crom prezente în mod obisnuit în zahar se pierd în timpul rafinarii .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu